O nama

            Vinarski konzalting je u svijetu priznat i prepoznat kao djelatnost bez koje je teško zadovoljiti tržište koje je iz godine u godinu sve zahtjevnije. Na vinskoj sceni se pojavljuju novi vinari, tržište je sve zasićenije novim etiketama vina, konkurencija je dakle sve veća, a to dovodi do spoznaje vinara da trebaju proizvoditi vina koja su konkurentna na tržištu. Stoga se sve više vinara i kod nas odlučuje ugovoriti vinarski konzalting kako bi unaprijedili svoju proizvodnju.

            Tvrtku sam osnovao iz ljubavi prema vinogradarsko vinarskoj struci temeljenu na iskustvima i znanjima koje sam stekao od najranije dobi svoga života, još dok me otac vodio vinogradima Kutjeva, dugogodišnjim radom u obiteljskom vinogradu i podrumu, preko diplome na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te na kraju višegodišnjeg rada u tadašnjem Hrvatskom zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo (danas Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo - Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo). Od 2006. godine sam član Povjerenstva za organoleptično ocjenjivanje vina. Posjedujem certifikat specijalizacije iz integrirane/organske vinogradarske proizvodnje, International Centre for Advanced Mediterranean Agronomic Studies, Bari, Italija, 2004.

            Od 2010. godine tvrtka je bogatija za još jednog enologa, Krešimira Hrena, dipl. ing., koji je svoje iskustvo nakon diplome na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stjecao radeći u velikoj tvrtci kao enolog, te još nekoliko godina radeći u vinogradarsko vinarskoj branši i na kraju, također radom u Hrvatskom zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo. Od 2007. godine je član Povjerenstva za organoleptično ocjenjivanje vina. Posjeduje certifikat Hrvatskog mjeriteljskog društva za Normu Hrn En ISO/ IEC 17025, Zagreb, 2009., te certifikat o sudjelovanju na tečaju Priciples and Applications of Metrology in Chemistry, Zagreb, 2010.

            Kroz savjetodavni rad iz područja proizvodnje vina (vinarski konzalting) imamo odličnu suradnju s ostalim enolozima u Hrvatskoj i šire, te s kolegama s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča, Institutom za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita, Veleučilišta u Poreču i Požegi, te kolegama iz Poljoprivredne savjetodavne službe.

            Početkom 2014. godine smo pokrenuli Vinsku školu. Na našoj adresi u centru grada Zagreba, Vlaška 78 održavamo tečajeve iz područja vinarstva. Već krajem 2014. Vinska škola prerasta u Eno Expert Akademiju koja je podijeljena na Školu za vinoljupce i Specijalizirane programe Eno Expert Akademije. Za početak smo u sklopu Škole za vinoljupce pripremili tečaj naziva VinoLjubac koji je namijenjen svim osobama koje žele naučiti ili ponoviti što je vino, kako posluživati vino, te kako odabirati, degustirati i uživati u vinu. Nakon pohađanja tečaja VinoLjubac svima je na raspolaganju nekoliko tečajeva koji su nadogradnja osnovnom tečaju.
            Našem timu se krajem 2014. pridružuje Jelena Puh Miloš, dipl. ing. koja je također diplomirala na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Uključena je u poslove vođenja Eno Expert Akademije.

            Od rujna 2016. organiziramo zanimljiv vinsko-glazbeni događaj pod nazivom Wine&Music koji je izuzetno prihvaćen od vinara i posjetitelja. Događaj je to na kojem smo sljubili živu glazbu s kušanjem vina i ostalih vrhunskih delicija koje se dobro slažu s vinom.
            
            ... a od nedavno nam se pridružila Valentina Tuščić, mag.ing.agr., stručna suradnica koja svojim radom na Eno Expert Akademiji i Wine&Music-u doprinosi uspješnosti tvrtke.

  Sa svojim timom suradnika stojim Vam na usluzi


  direktor, Miodrag Hruškar, dipl.ing.